Behind the scenes

Video afspelen

Als ode aan krachtige persoonlijkheden in een rolstoel, is er door Fotograaf/Beeldstrateeg Femke Oepts een uniek project gestart. Iedereen die gevraagd werd, deed vol enthousiasme mee. Ook zijn er veel locaties om te fotograferen ter beschikking gesteld. In het boek staan naast indrukwekkende levensverhalen tevens adembenemende foto’s van mensen in een rolstoel.
Het boek biedt mensen in een rolstoel een podium en zet ze letterlijk in de spotlights. Een inspiratieboek dat hopelijk bijdraagt aan meer zichtbaarheid voor mensen in een rolstoel en vooral laat zien wat er allemaal nog wél kan.

De titel ‘Overwinnen’ werd voor het boek bedacht om daarna snel een website te creëren. Nu, ruim twee jaar na dato, is dit het resultaat: een prachtig verzorgd en stevig hard-cover boek in het Nederlands op liggend A4 formaat. Het boek telt 140 pagina’s met o.a. 17 indrukwekkende levensverhalen, krachtige foto’s, die zijn aangevuld met quotes. Daarnaast staan er ook verhalen in van personen die direct of indirect betrokken zijn bij de geportretteerden. Enkele voorbeelden zijn: Nike Boor van Fonds Gehandicaptensport, Willemijn Faber, revalidatiearts van Heliomare te Wijk aan Zee, Rita van Driel, bestuurslid van het International Paralympic Committee in Nederland.

Femke reisde door heel Nederland om de geportretteerden op de voor hen meest geschikte en unieke locatie vast te leggen. Zij is de bedenker, regisseur, fotograaf en eindredacteur van het boek ‘Overwinnen’.
Echter, zij had dit prachtige eindresultaat nooit kunnen bereiken zonder de enorme toewijding van diverse tekstschrijfsters, grafisch vormgever, filmmaker, drukker, websitebouwer, diverse personen binnen Heliomare Revalidatie te Wijk aan Zee en Militair Revalidatie Centrum Aardenburg en alle overige personen die haar hebben geholpen bij dit unieke project.

Haar dank naar alle partijen die op welke wijze dan ook hebben bijgedragen aan dit prachtige eindresultaat is enorm groot!

Het inspiratieboek ‘Overwinnen’ wordt rond juni 2021 uitgegeven.