Over het boek

Het inspiratieboek laat zowel in woord als in beeld zien hoe mensen in een rolstoel in het leven staan, wat zij overwonnen hebben en de veerkracht die dat met zich meebrengt.

Video afspelen

Bekijk de trailer

Het waarom van het boek

Het idee voor mijn boek is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Als gevolg van een ernstig fietsongeval in 2015 ben ik uiteindelijk voor verdere revalidatie bij Heliomare te Wijk aan Zee terechtgekomen.

Toen ik voor het eerst bij Heliomare binnenliep, was mijn eerste gedachte ‘hoe kom ik hier zo snel mogelijk vandaan? help, hier wil ik niet zijn!’
Deze gedachte werd gelukkig al vrij snel opgevolgd door een hele andere gedachte: ‘wat een goede sfeer hier en wat een mooie en talentvolle revalidanten allemaal. Geen slachtoffers, maar toppers, stuk voor stuk. Maar ziet de buitenwereld dit ook?’
En zo is het idee voor mijn boek ontstaan.

Want…

  • Hoe gaaf zou het zijn om de aandacht te vestigen op mensen in een rolstoel, die enorme obstakels hebben overwonnen?
  • Hoe super zou het zijn om hen in de spotlights te zetten door middel van beeld én hun vaak geweldige levensverhaal op papier te laten zetten?
  • Hoe waardevol zou het zijn om de foto’s een eerbetoon te laten vormen aan hun mentale weerbaarheid en doorzettingsvermogen?

Nou heel waardevol vind ik! Na een herstelperiode van meer dan drie jaar en de acceptatie van een blijvende beperking, ben ik nu zelf een perfect voorbeeld van hoe een droom je weer letterlijk in beweging kan brengen. Alhoewel mijn situatie in de verste verte niet te vergelijken is met de geportretteerden in mijn boek, voel ik me door mijn eigen ervaringen enorm gemotiveerd om deze krachtige personen een podium te bieden.

En wat ben ik dankbaar dat er zoveel personen mij helpen om mijn idee te vertalen naar een prachtig boek. Dank aan diverse mensen binnen Heliomare te Wijk aan Zee, Militair Revalidatie Centrum Aardenburg en andere (zorg) instituten, dank aan het bedrijfsleven voor de koppeling naar inzetbaarheid, dank aan revalidanten en ex-revalidanten, dank aan tekstschrijvers, drukker, websitebouwer, filmmaker en vormgever. Dank aan mijn partner Martijn en ons dochtertje die mij altijd steunen bij dit toch wel grote project. Dank aan iedereen die meedenkt en een bijdrage levert. Dank, dank, dank zonder jullie was ik nergens….

Het boek wordt prachtig en staat vol met persoonlijke levensverhalen gecombineerd met krachtige portretten. De inspirerende persoonlijkheden in mijn boek raken het hart van mensen. Dat doen ze o.a. door gewoon te blijven, door toegankelijk te zijn, te luisteren en te enthousiasmeren. Benieuwd hoe zij hun successen bereiken door het nastreven van doelen? Bestel dan vooral dit boek!