Over Femke Oepts

Femke Oepts is een gedreven en betrokken fotograaf. Ze komt uit een creatieve familie. Haar vader was eigenaar van één van de grootste fotostudio’s in Amsterdam, haar broer fotografeert en zelf fotografeert zij ook al haar hele leven, in eerste instantie hobbymatig. Toen zij echter haar baan als Marketing en Communicatie Adviseur in het bedrijfsleven dreigde te verliezen, gooide zij het roer om en koos zij ervoor om zich om te laten scholen tot professioneel fotograaf aan de School voor Fotografie te Utrecht.

Door een ernstig fietsongeval in 2015 raakte zij echter tijdelijk verlamd aan haar linkerarm en heeft zij lang moeten revalideren. Eerst op de revalidatie afdeling van het ziekenhuis in haar woonplaats en later bij Heliomare te Wijk aan zee. Desondanks is zij gestart met haar bedrijf Femke Oepts Beeldstrateeg. Dit is een unieke combinatie tussen enerzijds Marketingstrategie en anderzijds Bedrijfsfotografie. Meer informatie hierover is te vinden op haar website beeldstrateeg.com.

Vanuit haar eigen zeer positieve ervaringen met personen in een rolstoel, de vele gesprekken met revalidanten is haar wens ontstaan om deze personen een podiumplek te bieden en letterlijk en figuurlijk in de spotlights te zetten. In haar boek ‘overwinnen’ laat zij zowel in woord als in beeld zien hoe mensen in een rolstoel in het leven staan, wat zij overwonnen hebben en de veerkracht die dat met zich meebrengt. Na een veelal heftige periode in hun leven, illustreren zij hoe je weer een plek kunt vinden in de maatschappij.

Femke is de bedenker, regisseur, fotograaf en eindredacteur van het boek ‘Overwinnen’.

Zichtbaar onderscheidend

Mede mogelijk gemaakt door:

Ligaturen

Grafisch ontwerp

machteld.

Tekstschrijver

jacht.digital

Webdevelopment

Blauwborst Media

Filmmaker

Folmer Audioviuals

Boekpresentatie / lancering

Leessst

Uitgever

Marcelis Dekave

Drukker

Ciska Mostert

Tekstschrijver

Sponsoring door:

School voor Fotografie

Heliomare

Sport-Z

Ed & Christel Folmer - Folmer Audiovisual
We wilden met onze hulp ervoor zorgen dat Femke een mooi podium krijgt met haar boek met fantastisch fotowerk, zodat haar luxe inspiratieboek tot stand kan komen.
School voor Fotografie
Wij zijn ongelooflijk trots op Femke Oepts dat ze zo'n bevlogen en goede fotograaf met ondernemersskills is geworden. Tijdens haar fotografieopleiding hebben we aan kunnen raken en tot ontwikkeling laten komen wat zij als fotograaf in zich heeft, dat was ook voor ons genieten. We wensen Femke veel succes! Team School voor Fotografie
Machteld Schol - Machteld Communiceert
Oprechtheid. Overtuiging. Gedrevenheid. Dat beschrijft wel zo’n beetje Femke’s motivatie voor dit boek en het werkt echt enorm aanstekelijk. Dan kun je gewoon niet anders dan ook instappen en zorgen dat de intense en krachtige verhalen een plek kunnen krijgen.
Ciska Mostert
Ik ben dankbaar voor de bijzondere ontmoetingen die mij doen beseffen dat in ieder mens een onbeschrijflijk grote veerkracht schuilt.
Previous
Next